perjantai 27. marraskuuta 2015

Joulustressiä?


Onko muilla?

Mulla on!

Kiire tulee. Vaikka hyvällä mallilla kaikki lahjahankinnat ja vähän täällä kotona ollessa sairaslomalla hiukan siivoilinkin.

Silti. Lähinnä lapset ja niiden suurimmat lahjatoiveet vielä hankkimatta. Se jokin, joulun odotetuin juttu.

Joulusiivous. Se on jonkinlainen pakko. Ilman sitä ei joulu tule, minulle.
Vaikka tässä vuosien varrella siitä joutunut hölläämään niin siltikin, iso osa mun jouluun valmistautumista.
Olen myös todennut että joulu tuli vaikken niin aamuaikaisesta yömyöhään siivvonnut kuten hulluimpina vuosinanu.

Silloin siivosin ja pyyhin jokaikisen hyllyn kellaria myöten. Ikkunat, lattiat,pyykkikori piti olla tyhjä, ruokailuvälineet kiillotettu, sauna pesty, kukat suihkuun, matot ulos, mikro, jääkaappi, uuni, listaa voisi jatkaa loputtomiin...

Eikä siinä vielä kaikki. Tämä tehtiin vasta kaikki 23.12, muuten olisi voinut jo sotkeentua.. Ja todella meni aamusta töhön ja olin niin puhki. Mutta niin tyytyväinen ja nautin. Mikäs ihanempaa herätä 24. joulukuuta kun kaikki valmiina ja puuton keittoon.

Luojan kiitos, olen tässä asiassa ja monessa muussakin höllännyt :)

4 kommenttia:

 1. Onneksi täälläkin on rauhoituttu niiden hullujen vuosien jälkeen. Muistan miten aatonaattoiltana tai -yönä pesin lattioita ihan stressissä ja itkin. Olin pitopalvelussa töissä ja tein päiväkausia saavillisia rosolleja ja muita salaatteja jouluksi. Ei siinä enää itelle jäänyt joulumieltä, eikä innostanut kotona tehdä enää jouluruokia.
  Aattona oli sitten kamala rumba. Piti ehtiä haudoille, molempien kotiin, joulusaunaan ja vielä illaksi kotiin omat lahjat aukomaan. Ei meinannut päivä riittää. Eikä se joulu tullut, jos ei joka kaappia mennyt läpi. Voi hulluutta!
  Onneksi nyt osaan ottaa rennosti, en tee liikaa ruokia ja leivonnaisia, enkä siivoa tavallista enempää. Jos jotakin haittaa siivoamattomat komerot, menköön siivoamaan! Ressitöntä joulunodotusta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Voi rakkaat naiset, niin tuttua, niin tuttua! Minäkin olen jouluhulluna aikoinani siivonnut joka nurkan, pessyt patalaput ja imuroinut kirjahyllyn kaikki kirjat. Apua, miten sitä jaksoi! Kyllä minuakin välillä itketti, niin väsyksissä olin. Nyt olen järkiintynyt ja oppinut ottamaan rennommin. Kyllä meillä edelleen jouluksi siivotaan mutta ei enää sillä meinigillä kuin ennen. Otetaan iisimmin ja nautitaan joulun odotuksesta.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa niin tutulta,myös nuo edelliset kommentit. Onneksi sitä on oppinut hölläämään. Ei oo enää muutamaan vuoteen tullut hellan nuppeja liotettua ym.

  VastaaPoista
 4. Minuakin naurattaa nyt moni joulusiivouksen ylilyönti, mm. Haarukoiden ja veitsien keittäminen pesuainevedessä, jotta kiiltäisivät. Tai lapsen kaikkien lelujen peseminen. Saunassa lauteilla ne sitten kuivattelin. Legojen kohdalla meinasi tila loppua.

  Täällä on kaikki vähän vaiheessa, mutta onhan aikaakin vielä. Mukavia joulunodotuspäiviä sinne.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ja ihanaa Joulunodotusta!